Algemene gietvloer tips voor de eigen woning
Bent u van plan voor thuis een gietvloer te laten aanleggen of bent u van plan het zelf te gaan doen? U kunt de applicatie van gietvloer zelf doen natuurlijk maar dan is het wel handig dat u goed voorbereid aan de klus begint. Daarom hebben wij wat handige gietvloer tips voor u op een rij gezet waar u extra op kunt letten. Op onze site vindt u ook informatie voor de echte ‘doe het zelvers’en geven wij tips voor het aanbrengen van gietvloeren voor diverse ondergronden. Belangrijk is uiteraard het budget dat u wilt besteden aan de vloerafwerking. Gietvloeren bestaan namelijk in allerlei soorten en maten en vooral bij polyurethaan gietvloeren heeft u ruime keus in het soort gietlaag, verschillende kleuren en diverse kwaliteit topcoatings. We beginnen deze gietvloer tips met wat algemeen advies omtrent de renovatie van een badkamer, tegenwoordig een veel voorkomend project bij particulieren en woningbezitters.
Gietvloer doe het zelf tips voor de badkamer
Voor een badkamer is het belangrijk dat u een coating uitzoekt die zeer waterwerend en vuilafstotend is. Immers, het schoonmaken van de badkamer doet u doorgaans elke week. De technische normbladen van de desbetreffende coating geven wat dat betreft veel uitleg en extra gietvloer informatie en tips. U kunt daarin lezen waar de coating voor geschikt is, op welke ondergrond deze kan worden aangebracht en bij welke temperatuur deze moet worden geappliceerd. Het mooie van een gietvloer in de badkamer is uiteraard ook dat u deze kunt combineren met een coating op de wanden, zodat u permanent verlost bent van moeilijk schoon te maken tegelwerk en verkleurende (geel wordende) voegen. Voordat u de gietvloer in de badkamer gaat aanbrengen, kijk even goed naar de afschotrichting van de bestaande vloer. Vooral bij renovatie van badkamers en dus bij bestaande afvoeren is het belangrijk dat u voldoende afschot meeneemt onder de gietvloer. Een dunne cementdeklaag kan daarbij helpen. Bestaat de vloer reeds uit tegelwerk, dan adviseren wij deze eerst te verwijderen voordat nieuw afschot wordt aangebracht. Dit voorkomt ook in vele gevallen aanpassingen aan drempels en deuren. Voor specifieke gietvloer tips over de ondergronden voor gietvloeren in badkamers kunt u ons altijd vrijblijvend contact mee ons opnemen of kijken op onze gietvloer doe het zelf pagina.
Appartementencomplexen en onze gietvloer tips
Contactgeluidisolatie en transmissiegeluid via wanden blijft altijd een heikel punt bij appartementencomplexen. Tegenwoordig worden in deze gebouwen dikkere vloeren en wanden aangelegd dan 10 jaar geleden. De eisen voor contactgeluidisolatie en transmissiegeluid worden dan ook elk decennia weer aangescherpt in het Bouwbesluit (eis van 10db). Telt u daarbij de eisen op die door sommige Verenigingen van Eigenaars worden opgesteld, dan kunt u zich afvragen of een harde vloerafwerking voor uw woning geschikt is. Bij twijfel over de in praktijk gerealiseerde geluidisolatie kunt een geluidstest laten doen. Deze zijn behoorlijk kostbaar en kunnen uiteraard ook een negatief resultaat opleveren. Wij raden dan ook vaak aan onder de gietvloer een extra isolatievloer mee te nemen met een toplaag van fermacell, mdf of multiplex. Bij renovatieprojecten hebben wij veel positieve resultaten daarmee bereikt.
Bent u van plan zelf de troffel ter hand te nemen? Dan hebben wij voor elke ondergrond een aantal handige tips. Zoekt u advies omtrent onderhoud van uw gietvloer? Kijk dan eens naar onze gietvloer onderhoud tips.